Treintickets kopen: Hier leest u er alles over!

Dus, u hebt besloten om met de trein te reizen en u bent dus van plan om treintickets te kopen. Nu kunnen we ons nog twee vragen stellen. Wenst u treintickets te kopen voor een rit in het binnenland (België) of wenst internationale treintickets te bestellen? En de tweede vraag: wenst u hen onze te kopen, of liever gewoon ergens gaan halen in de ‘echte’ wereld? Wij hebben het voor u uitgezocht en schreven onze ervaringen neer in deze blogpost.

Treintickets kopen in België voor nationale ritten

Of u dat nu leuk vindt of niet,  in België hebben we maar een spoorwegmaatschappij: de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen, of kortweg NMBS. Indien u een treinrit in het binnenland wenst te maken, dan kunt hier op twee manieren aangeraken:

  1. Online kunt u uw tickets bestellen bij www.nmbs.be
  2. U kunt uw tickets ook aankopen in een van de stations van NMBS.

Online kunt u niet enkel treinbiljetten aankopen, maar ook uw treinkaarten valideren (GoPass, abonnementen, Campuskaart) alsook kunt u er Dagtrips aanschaffen. Betalen gebeurt ook via het internet. U hebt de keuze uit ondermeer Visa, Bancontact, MasterCard en Home Banking via KBC, Dexia en ING.

Internationale treintickets kopen: reizen naar het buitenland

Indien u van plan bent om naar het buitenland te reizen, dan kunt u uw internationale treintickets online kopen bij B-Europe, de Europese variant van de NMBS. U kunt er uw vervoersbewijzen bestellen voor zowat alle Europese bestemmingen en alle vervoersmiddelen per spoor: de ICE trein naar Duitsland, de Eurostar richting Londen, de Thalys naar Frankrijk… Bovendien kunt u er ook uw Global Pass bestellen indien u onbeperkt met de trein door gans Europa wenst te reizen. Indien u treintickets voor eender welke internationale bestemming wenst te kopen, dan moet u zeker B-Europe bezoeken!

Dit artikel behoort tot de categorie Treintickets werd gelabeld met . Bookmark de link.

Comments are closed.